Глад

Џамал Уаријачи

Антолог

2018

299 ден.

Цена на печатено издание: 600 ден.

Страници од печатеното издание:688

Опис на книгата :Share

Аурели Линдебом е шокирана кога сосема неочекувано е уапсен нејзиниот љубовник! Александар Лазло, светски познат филантроп што работи во организацијата „Помош за развој“, е обвинет за сексуален напад врз едно од своите посвоени деца од Етиопија. Дали Аурели навистина била со човек што, без нејзино знаење, имал педофилски тенденции? Десетина години подоцна, таа има ќерка и работи како ТВ-новинар. Во тој период Лазло како гром од ведро небо повторно стапува во контакт со неа, со предлог што ќе има далекосежни последици... Дали ќе се слушне приказната на Лазло? Приказна за борбата против грчовитиот молк за табуата, за доминантниот страв и став во холандското општество! Романот „Глад“ ја добива Наградата за литература на Европската Унија за 2017 година.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата