Го силувавме ежот

Марјан Анѓеловски

Антолог

2018

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:94

Опис на книгата :Share

Драмски наратив во кој преку дејствувањето на главните ликови и развојот на нивната љубовна приказна Анѓеловски го апострофира „лудилото“ на власта. „Го силувавме ежот“ е сатирична драма за апсурдното владеење на еден современ режим во рамките на демократско општество, раскажана преку љубовна приказна меѓу млад новинар и проститутка. По овој драмски текст е работена истоимената претстава од училиштето за театар „Од игра до претстава“ во 2017/2018 година.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата