Златко - Златец

Велко Неделковски

Антолог

2015

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:160

Опис на книгата :Share

„Романот Златко-Златец од авторот Велко Неделковски, наш мошне продуктивен и сестран творец е со поднаслов „серија мини-романи за деца и млади“ и содржи четири изразито инвентивни и духовито насловени целинки: „Златко-Златец и Томчуле Мац; Златко-Златец и Мишко од Доцниленд; Златко-Златец и жед за аплаузи; Златко-Златец и четири симцези“. Четири целинки – во едно виртуозно компонирано литерарно ремек-дело; кое, еве, е вклопено меѓу корици како 20-та книга за деца и млади на овој „мајстор на пишуваниот збор, а велемајстор на дијалогот“. Писател кој секогаш успева вешто да го „завитка едукативното во фабуларното“, а меѓу сè друго – и дискретно да разведри, и да развее смеа и црвенило врз детските обравчиња, и ненаметливо да ги поучи“.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата