Балкони

Амадо Нерво

Бегемот

0

50 ден.

Цена на печатено издание: 100 ден.

Страници од печатеното издание:50

Опис на книгата :Share

Балкони, роман напишан во форма на раскази инспириран од смртта на неговата сакана Ана Сесилија Луиса Даилјиес, за која ја напишал и збирката поезија Неподвижната сакана (1922). Роман за постоењето, значењето и губењето на животот од религиски, научен и метафизички аспект. Роман за сите вкусови, проплетен со историски и научни факти, емоција изразена и во стихови, секојдневни случки на обични луѓе, но и на оние со „сина“ крв. Балкони е прво дело на Амадо Нерво објавено на македонски јазик.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата