Пишувачите на писма

Беатрис Осес

Сказнувалка

2022

225 ден.

Цена на печатено издание: 450 ден.

Страници од печатеното издание:160

Опис на книгата :Share

Реката, како некаква змија, ползи низ малото село Ноабери. На поштарот Федерико му се заканува отказ од работа. Внука му Ирија има план како го спаси. Но, дон Исидро, градоначалникот, ја мрази реката и го мрази Федерико. Пишувањето писма полека изумира, но сите тие писма кријат една тајна... Можеш да погодиш каква? Приказна што сака да ни покаже дека добрата намера на еден човек може да направи промени во целата заедница.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата