Невидливите

Тена Штивичиќ

Артконект

2020

200 ден.

Цена на печатено издание: 250 ден.

Страници од печатеното издание:270

Опис на книгата :Share

Драмските текстови на Тена Штивичиќ спаѓаат во самиот врв на современата европска драматургија. Ликовите на Штивичиќ се емигранти, невработени млади луѓе, семејства на животен крстопат, сите соочени со парадоксите на нашата (не)сигурна европска иднина. Изведувани на бројни театарски сцени низ светот и закитени со значајни награди, овие драми ја отсликуваат комплексноста на времето во кое живееме со топла човечност и суптилен хумор.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата