Демонот од училишната библиотека

Мореа Баниќевиќ

Антолог

2021

199 ден.

Цена на печатено издание: 250 ден.

Страници од печатеното издание:176

Опис на книгата :Share

Некои книги кријат пораки од некој друг свет. Затоа нема да се чудиме кога ќе прочитаме дека во една школска лектира четири момчиња и две девојки наидуваат на запис што необјасниво се појавува одново откако ќе биде избришен. Зборовите што се појавуваат упатуваат кон други книги, а решавањето на низата загатки ги води нашите јунаци во еден инаков свет – во училишната библиотека за која мислеа дека веќе не постои. А во неа нема да се затечат случајно – зашто некој намерно ги намами таму! Возбудлива и напната приказна за друштво дванаесетгодишници што се втурнати од едно натприродно суштество во неверојатна авантура. Оваа книга е преполна со неочекувани пресврти и опасни сцени, но, пред сè, приказната ни раскажува за пријателството и за првите симпатии.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата