Пукнатина

Јозеф Карика

Антолог

2021

299 ден.

Цена на печатено издание: 350 ден.

Страници од печатеното издание:288

Опис на книгата :Share

Приказната во „Пукнатина“ започнува со пронаоѓањето на стари аудиозаписи на плочи во една стара душевна болница. Загадочната исповед на лунатикот Валтер Фишер го води нараторот во потрага по вистината во една од најголемите словачки мистерии – онаа за исчезнувањето на луѓе на планината Трибеч. Низ романот се провлекува симболиката на „пукнатината“ помеѓу два света, помеѓу рационалното и ирационалното, видливото и невидливото, она што може да се докаже, но и она што може само да се насетува со „шестото сетило“. Легенда, намерна мистификација или застрашувачка реалност? Ова прашање си го поставува и самиот автор, наведувајќи го читателот да го пронајде вистинскиот одговор. Извонредна трилер-мистерија што го остава читателот без здив до последната страница.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата