Кујната на поетот

Борис Митковски

Антолог

2019

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:64

Опис на книгата :Share

„Чудото е меѓу нас, одамна. И вечно. Ќе го најдеме во Евхаристијата, преку светите мошти, во Причеста, при Исповедта, молитвата. А ќе го најдеме и на страниците на оваа книга блескава како зрак светлина од мрачно небо. Ќе го најдеме како поезија. Како благоухание. Двете, очигледно лично доживеани и осведочени. И тогаш поетското станува Божјо.“ Жарко Кујунџиски

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата