Чекајќи го ангелот

Милчо Мисоски

Антолог

2019

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:70

Опис на книгата :Share

Двојазично издание (македонски-англиски) на првата поетска збирка на македонскиот поет Милчо Мисоски, првпат објавена во 1991 година. „Чекајќи го ангелот“ во 1991 година на конкурсот на Книжевната младина на Македонија своевремено е прогласена за најдобра поетска книга од млад автор.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата