Нерешено

Александар Кујунџиски

Антолог

2019

249 ден.

Цена на печатено издание: 300 ден.

Страници од печатеното издание:250

Опис на книгата :Share

Збирка сплетена од 60 песни и 60 сказни за деца на еден посебен начин. Имено, по секоја песна во збиркава следува кратка сказна во проза – на истата тема како и нејзината претходничка; но, секако, посебна на свој начин. Така, во натпреварот меѓу поезијата и прозата се добива резултатот „нерешено“ (60 песни : 60 сказни). А, кои од нив се подобри, поинтересни, почитливи, позабавни и поуспешни во другиот, позначајниот дел од „дуелот“ – треба да кажат, да се произнесат главните „судии“ на секое литературно дело, па и на ова: читателската публика!

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата