Црната круна

Илија Магденоски

Антолог

2021

199 ден.

Цена на печатено издание: 300 ден.

Страници од печатеното издание:208

Опис на книгата :Share

„Интересно патување преку континенти и низ времето. Илија Магденоски создава атмосфера исполнета со акции, неочекувани пресврти и повеќеслојни карактери. Преплетот на овие елементи го прави ова дело возбудливо за читање, отворајќи интересни моменти од македонската историја. Служејќи се со едноставен, непретенциозен стилски израз, Магденоски создал дело што е уште попримамливо за широка читачка публика од ‘Пустинската змија од Гиза’.“

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата