Страв

Јозеф Карика

Антолог

2019

249 ден.

Цена на печатено издание: 300 ден.

Страници од печатеното издание:240

Опис на книгата :Share

Натприродна мистерија од рангот на Стивен Кинг исполнета со страв и ужас! Маж во своите триесетти години по раскинувањето со својата девојка се враќа во приградската населба во која израснал. Населбата е сместена во подножјето на планина што крие грозоморна тајна – во исклучително студени зими во планината исчезнуваат деца. Заедно со поранешната љубов и со другарите мора да се соочи со злобната сила, но и со сенките од сопственото минато. Сите падови и разочарувања што ги доживеал дотогаш се ништо во споредба со пеколот што демне на местата каде што израснал. Авторот на бестселери, Јозеф Карика, во оваа хорор-приказна со натприродни елементи ни нуди и емотивно размислување за начинот на кој доживувањата од детството влијаат врз нашите животи.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата