Авантурите на Шерлок Холмс

Артур Конан Дојл

Антолог

2019

299 ден.

Цена на печатено издание: 350 ден.

Страници од печатеното издание:304

Опис на книгата :Share

„Детективот консултант“ Шерлок Холмс ги решава злосторствата на криминалците на воодушевувачки начин. Без разлика дали демнат по магливите улички на Лондон или коват заговори во идиличните замоци далеку од метрополата. Тој и неговиот верен колега, доктор Вотсон, решаваат дванаесет збунувачки и мистериозни случаи. Во „Авантурите на Шерлок Холмс“, првата книга со случаите на најпознатиот детектив на сите времиња, се среќаваме со неговите славни и проклето тешки загатки, меѓу кои и „Скандал во Бохемија“, „Шареното чергиче“, „Здружение на црвенокосите“ и многу, многу други!

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата