Во морето има крокодили

Фабио Џеда

Магор

2020

200 ден.

Цена на печатено издание: 500 ден.

Страници од печатеното издание:160

Опис на книгата :Share

Фабио Џеда е роден 1972 година во Торино, каде и живее. Има објавено неколку романи, вклучувајќи: Летото на крајот од векот (2011), Ако животот што ̄го спаси е твојот (2014), Боси души (2017) и серијалот за деца Берлин, напишан заедно со Марко Мањоне. Преведуван е во повеќе од триесет земји. * * * „Се свртев без да одговорам и почнав да се искачувам по патеката која водеше нагоре, преку ридот. Направив еден голем круг, не се сеќавам веќе каде и зошто, но мислам дека дури и се изгубив, ако е можно да се изгубиш и тогаш кога не знаеш каде одиш.“ „Фактите, тие се важни. Приказната е важна. Ти го менува животот она што ти се случува, а не каде и со кого.“ Издавањето на публикацијата е финансиски поддржано од Министерството за култура на Република Северна Македонија. Книгата е објавена со поддршка на програмата Креативна Европа на Европската унија.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата