Приказни од куќичката на дрво

Киро Донев

Македоника литера

2013

150 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:187

Опис на книгата :Share

„Приказни од куќичката на дрво“ од Киро Донев, која е обликувана со илустрации на Миле Топуз, содржи куси раскази, кои, иако поделени во шест циклуси, оформуваат тематска и структурна целина и се наменети за деца од помала возраст – од седум до дванаесетгодишна возраст. Секоја приказна е раскажана со рима, со стихувани реченици и може да се доживува како своевидна поезија во проза. Со тоа, и во оваа книга Киро Донев е доследен на својот препознатлив стилско-лексички исказ, на духовитиот и динамичкиот ритам со рима (карактеристични за неговата проза), со што го потврдува своето високо реноме на голем мајстор на прозата за деца од мала возраст.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата