Една неважна жена

Оскар Вајлд

Македоника литера

2017

120 ден.

Цена на печатено издание: 150 ден.

Страници од печатеното издание:109

Опис на книгата :Share

„Една неважна жена“ (1893) е драма во која се исмева англиската аристократија. Токму аристократијата била првата театарската публика и претставата постигнала огромен успех во Велика Британија и во странство. Има многу изведби во светот, но и две филмски адаптации. * „Никогаш не треба да ѝ се верува на жена која ја кажува својата вистинска возраст. Жена која би го кажала тоа, би му кажала сè на човека.“

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата