Еден живот

Итало Звево

Македоника литера

2016

300 ден.

Цена на печатено издание: 350 ден.

Страници од печатеното издание:331

Опис на книгата :Share

Во „Еден живот“ е карактеристично чувството на пораз и неуспех на индивидуата во нејзините двосмислени односи со општеството – многу корумпирано и без идеали, општество што го притиска и од кое и таа е дел: во кое истовремено е и жртва и угнетувач, предизвикан да се засолни пред сё во сонот отколку да се соочи со реалноста. Овој роман востановува една форма на реализам: превртен реализам, т.е. анализа на општеството однатре, преку кризата на вредности, преку свеста за личноста што таквото општество го претставува.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата