Дарко во зоо паркот

Киро Донев

Македоника литера

2019

150 ден.

Цена на печатено издание: 150 ден.

Страници од печатеното издание:152

Опис на книгата :Share

Најновата книга на Киро Донев, „Дарко во зоо паркот " е поделена во два дела, во првиот – „Дарко во зоо паркот“ се објавени триесетина текстови во кои се претставени исто толку животни. Претставени се преку разговор што го води главниот лик – младиот новинар Дарко. Всушност, најпопуларните животни за децата се претставени низ дијалози од аспект на самите животни. На овој начин Киро Донев ги потенцира хуманите односи меѓу човекот и животните. Вториот дел на книгата е насловен со „Приказни за годишните времиња“. Објавени се триесетина текстови кои се однесуваат на четирите годишни времиња, но во сите нив основната тема се животните и природата.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата