Било и се скрило

Киро Донев

Македоника литера

2017

120 ден.

Цена на печатено издание: 150 ден.

Страници од печатеното издание:132

Опис на книгата :Share

Најновата книга на Киро Донев „Било и се скрило“ содржи повеќе од 80 песни поделени во пет тематски циклуси. Таа е вистински поетски бисер наменет за најмладите читатели, кај кои Донев е најпопуларниот и најчитаниот македонски писател. Во неа доминираат хумористично-сатиричните песни, а Киро Донев е познат и толку прифатлив од читателите токму по инвентивниот хумор и ведрина во неговото творештво. Иако се наменети за помлада целна група на читатели, неговиот препознатлив хумор ја брише границата меѓу хуморот наменет за најмладите и за возрасните читатели. Во книгата се објавени и песни за природата, односно на човековата средина, со еколошка, како и гатанковидни прашанки со теми од најблиската животна средина на децата. Јунаци во тие песни се сите нешта во светот и секојдневјето на децата. Тоа е светот на животните, птиците, инсектите и предметите.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата