Check in

Христина Ѓоргиевска

Македоника

2017

Цена на печатено издание: 0 ден.

Страници од печатеното издание:

Опис на книгата :Share

Драмата Check in или „Ај да се означиме“ го претставува современото модерно опшесто, каде што преовладува технолигијата. Опшеството на 21 век, едно општество на виртуелен свет. Во оваа драма на иролиничен, саркастичен и хумористичен начин е покажано секојдневието на едно семејство. Поточно, на семејството Христовски кои се виртуелни вампиришта, па поради технологијата забораваат на вистинските вредности во животот. Вниманието се врти околу нивната потреба да се означат додека јадат, додека гледаат телевиизја, додека имаат гости, додека патуваат. Единствено нешто што прват во текот на целото драмско дејство е тоа што се означуваат. Вистински пресврт се случува кога двете сестри преку интернет запознаават ист дечко, а едната од нив се свршува со него. Поради недостаток на комуникација се случуваат многу недорозбирања, но и комични ситуации. Ова драма е една реална слика на денешните семејства и нивната несвесна потреба од технологијата.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата