Шах - мат љубов моја - Гигантеа и Компирот

Мила Јовановиќ

Македоника

2017

Цена на печатено издание: 0 ден.

Страници од печатеното издание:

Опис на книгата :Share

„Гигантеа и Компирот“ и „Шах-мат љубов моја“ се (не)секојдневни приказни, каде што преку една позната матрица се прикажува различноста на љубовта. Ликовите во овие две драми се апсурдни, конфузни, парадоксални и траги-комични, а преку нивниот поетски јазик и дионизиска незаситност секој од нас ја доживува својата лична приказна.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата