Парите се отепувачка

Ристо Крле

Македоника

1938

Цена на печатено издание: 0 ден.

Страници од печатеното издание:0

Опис на книгата :Share

Парите се отепувачка е битово-социјална драма во пет чина со мотиви од печалбарскиот живот. Го опишува сиромашниот живот на луѓето од Западна Македонија на почетокот на XX век и потребата да се оди на печалба за да се обезбеди егзистенцијата. Проклетството на парите кои се бргу и на погрешен начин спечалени се лајт-мотив на оваа драма, проклетство кое успева да направи синоубиец и од најскромниот и најчесен родител......

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата