Гладна кокошка просо сонуе

Блаже Конески

Македоника

1945

Цена на печатено издание: 0 ден.

Страници од печатеното издание:0

Опис на книгата :Share

„Гладна кокошка........“ е едночинка во која Конески на луциден и извонредно комичен начин ги проследува различните политички перцепции на обичниот народ во пресрет на завршувањето на Втората светска војна. Многумина овие состојби ги препознаваат и во денешните актуелни политички случувања.... Едночинката е изведена на сцената на МНТ во пресрет на дочекот на Новата 1945 година, претходејќи и на првата официјално изведена претстава на сцената на Националниот театар – „Платон Кречет“ на 3-ти април 1945 година.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата