Волшебницата од долниот кат

Марчин Шчигелски

Бата прес

2020

199 ден.

Цена на печатено издание: 450 ден.

Страници од печатеното издание:314

Опис на книгата :Share

Прекрасна, возбудлива, современа бајка за деца и тинејџери, која ‒ од урбаниот свет на современа технологија ‒ нè враќа низ времето и нè воведува во секојдневието без телевизија, компјутери, паметни телефони… Што може да се прави во градот кога со денови врне дожд? Се разбира: да се јаде пица и да се гледа телевизија и да се кажуваат дијалозите од омилените серии… Ама некогаш животот бара нешто друго. Еден ден, Маја која живееше во град ‒ наместо на летување во странство ‒ мора да отпатува на распуст кај прабабата, на село. Каков малер… Бабуле, живее во сива зграда, има црно-бел телевизор без далечинско, старински кауч што чкрипи… се слушаат некои таинствени гласови и звуци на таванот. Ех, кога барем би можело да поразговара со мачорот… Или макар со некоја верверица. А тука е прастарата бабуле, нејзините гоблени и изгребани стари шолји. И Лажливите Лилии.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата