Појадок кај Тифани

Труман Капоти

Антолог

2009

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:128

Опис на книгата :Share

Њујорк и продавницата за скапоцен накит „Кај Тифани“ треба да спојат еден вечен сонувач и лесна девојка која ги врти мажите на малиот прст. Дали ќе постоеше Сексот и градот ако не се појавеше романот Појадок кај Тифани е прашање на место. Во култниот филм Холи Голајтли ја игра Одри Хепберн, која просто брилјира во улогата на џебната Венера. Неповторлива книга која и ден денес влијае на повеќе форми на музиката, lifestyle-от, модата, современата култура.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата