Сивиот плоштад

Сашо Огненовски

ПНВ Публикации

2019

150 ден.

Цена на печатено издание: 290 ден.

Страници од печатеното издание:134

Опис на книгата :Share

„Сивиот плоштад“ освен што не треба туку и не може да се спореди со ниту едно друго прозно дело од македонската современа книжевност. Благодарение на авторовата, условно речена, љубов за филмот и театарот или, пак, безусловно речено, на неговата ерудитност за филмот и театарот, „Сивиот плоштад“ е прозно дело ̶ роман, но со филмска сценографија и со драмски дијалог, со еден збор, романот е адреналински! Од прологот до крајот. – Лилјана Пандева

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата