Америка

Жарко Кујунџиски

Антолог

2010

100 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:176

Опис на книгата :Share

Америка е вториот роман на писателот Жарко Кујунџиски, кој читателите го споредија со делата на Зискинд, Маркес, Барико, Фелини, Монти Пајтон. И покрај стабилниот брак, Италијанецот Америка Берти решава да ја напушти жената и децата без објаснување. Колку долго и на каков начин е подготвена една жена да чека маж.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата