Америка

Франц Кафка

Антолог

2011

Цена на печатено издание: 340 ден.

Страници од печатеното издание:239

Опис на книгата :Share

Американскиот сон има повеќе лица, може да дојде преку ноќ а може да се претвори и во кошмар. Ликот во книгата се движи од една во друга крајност. Интересно е што Кафка не стапнал во Америка но преку неговиот главен херој целосно ја доловува сликата за најмоќната држава на светот. Романот е чиста антологија.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата