Ереб

Урсула Познански

Бата прес

2010

199 ден.

Цена на печатено издание: 450 ден.

Страници од печатеното издание:428

Опис на книгата :Share

ЕРЕБ е игра. Таа те набљудува, разговара со тебе, те наградува, те проверува, ти се заканува… Ник е опседнат со Ереб, компјутерската игра што во неговото училиште се пренесува од рака на рака. Правилата се многу строги: секој има само една можност да одигра. Притоа мора да биде сам и за Ереб не смее да зборува со никој. Кој ќе ги прекрши овие правила или нема да ги исполни задачите, отпаѓа од игра и повеќе не може да почне пак. Најнеобичниот дел е што задачите на Ереб, мора да се исполнат не во виртуелниот, туку во вистинскиот свет. Кој е всушност Ереб и што бара од играчот? Може ли Erebos, Богот на подземјето да убива? Дали мртвиот автор преку играта што ја измислил имал намера да убие за одмазда? ЦЕЛТА НА ЕРЕБ Е ДА УБИВА! „Трилер на годината“ ‒ Die Zeit „Волшебен роман за млади за опасностите што ги крие виртуелниот свет“ ‒ Brigitte Magazine „Исто како што играта ги опседнала главните ликови на овој роман, така и нас оваа книга нѐ маѓепса и не ја испуштавме од рака додека загатката не беше разрешена“

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата