Каменувана

Томас Енгер

Бата прес

2010

300 ден.

Цена на печатено издание: 400 ден.

Страници од печатеното издание:348

Опис на книгата :Share

БРУТАЛНО ЗЛОСТОРСТВО На осамено место во еден парк, во шатор е пронајдено тело на убиена и каменувана млада девојка, закопанa до половина во земја... ОСАМЕН ГЛАС Хенинг Јул е новинар што го прогонува минатото. Пред две години во пожар го изгуби синот Јунас што на него остави длабоки емоционални и физички лузни. СТРАШНА ТАЈНА Хенинг се враќа на работа и ја презема приказната за овој случај. За разлика од полицијата, тој почнува да се сомнева дека овој случај не е така едноставен како што изгледа... СКАНДИНАВСКИ НЕМИР Богатото и на прв поглед мирно Осло и скандинавскиот мир го разбиваат скандалите, бандите, убиствата, дилерите на дрога, емигрантите, расистите... трилер „Оригинален и моќен криминалистички роман“ Politikens „Норвешки одговор на Стиг Ларсон“ A-Magasinet „Енгер со овој роман се приклучи во првата лига на скандинавски писатели на крими романи“ Kristeligt Dagblad

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата

[email protected]

Нешто што вреди да се прочита!

[email protected]

ako imate moznost procitajte ja.... Od istiov pisatel ima i drugi knigi koi sekako treba da se prevedat kaj nas za da se zaokruzi celosno prikaznata, koja sekako lici intrigantno