Цила

Јудит Кацир

Бата прес

2013

Цена на книга: 300,00 MKD.

Цена на печатено издание: 400,00 MKD.

Страници од печатеното издание:362

Опис на книгата :Share

Романот се темели на дневникот на прабабата на авторката и на нејзиниот љубовник, се преплетува со нејзината тажна животна и љубовна приказна и со судбината на четири поколенија, како и со поновата историја на Израел и Палестина. Јудит Кацир, која и самата, како наратор се појавува во романот, го напишала романот на својот живот, не само затоа што тоа е нејзиното најдолго и најкомплексно дело досега, туку и затоа што тоа е нејзин единствен панорамски поглед што го опфаќа неверојатниот живот на Цила и драматичните настани во овој регион.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата