Пливање спротиводно

Ненад Јолдески

ИЛИ-ИЛИ

2018

Цена на книга: 210,00 MKD.

Цена на печатено издание: 250,00 MKD.

Страници од печатеното издание:105

Опис на книгата :Share

„Ненад Јолдески ги покажува своите вештини на опишување на урбаните и природните амбиенти и пејзажи, особено оние кои го сигнализираат нескриено присуството на Струга и струшкото крајбрежје. Тој ни нуди едноставна, но современа нарација која е интимно поврзана со неговото струшко-македонско ментално битие од каде што тој поаѓа во освојување на книжевниот свет и каде што се враќа за да му даде смисла на тој свој свет. Се враќа постојано назад, а всушност продолжува напред, преосмислувајќи ги парадигмите на враќањето врз параболата на јагулите. Раскажувајќи ја македонската сага врз предлошката на јагулите, на Охридското Езеро на Дрим. Река која не исчезнува“. Катица Ќулавкова

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата