Белиот чад

Оливера Николова

ИЛИ-ИЛИ

0

Цена на книга: 200,00 MKD.

Цена на печатено издание: 350,00 MKD.

Страници од печатеното издание:222

Опис на книгата :Share

Село во западна Македонија. Албанец и Македонец ги вкрстуваат животните патишта, живеат на работ од законот криејќи се зад лажните идентитети. Една жена, бегалка од Босна, влегува во нивните животи и им ги урива дотогашните светогледи. Животите на овие мали луѓе се само една мала точка низ која се прекршува суровиот свет на тутунската мафија и трговијата со бело робје на Балканот.

Оценки и коментари :