Скици нацртани со јаглен

Хенрик Сјенкјевич

Бегемот

2012

Цена на книга: 100,00 MKD.

Цена на печатено издание: 250,00 MKD.

Страници од печатеното издание:273

Опис на книгата :Share

Скици нацртани со јаглен е избор од четири новели, коишто се сметаат за едни од најдобрите на Хенрик Сјенкјевич. Иако останале во сенка на неговиот огромен опус од историски романи, коишто на Сјенкјевич му донеле голема писателска слава, сепак неговите новели и раскази претставуваат многу важен елемент од неговото творештво.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата