Дете од лоша фамилија

Дарко Лешоски

Антолог

2018

149 ден.

Цена на печатено издание: 300 ден.

Страници од печатеното издание:192

Опис на книгата :Share

Луцидноста и страста суштински преточени во поезија на урбаното секојдневје. Специфичен, остар и многу силен поетски пристап пренесен од обичен човек. „Дете од лоша фамилија“ е втора збирка поезија на Лешоски. Пишува од дното на душата. Преку 69 одделни поетски сегменти гласно зборува за љубовта, страдањето, начнувајќи ги трагедијата, самотијата, борбата, смртта, тегобноста! Теми колку блиски до поетот, толку и до читателот. Песни во кои неминовно се чувствува хибридноста на љубовта видена во сите форми. Во секој напишан стих се чувствува неговиот внатрешен хаос, сфатен преку симболичка димензија.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата