Тешка свила

Лилјана Дирјан

Антолог

0

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:104

Опис на книгата :Share

„Тешка свила“ е поетска збирка, поделена во три целини. Флуидна поетика на секојдневјето исполнета со носталгични сеќавања од детството, младоста, себеоткривањето преку очите на другиот, брачниот живот, мајчинството, патувањата... Ослободена од тривијална сентименталност и патетика, оваа збирка ни дава слика за индивидуалното поетско доживување и сеќавања на некои минати времиња, нејзината фасцинација од ориенталната култура. Со умерен еротизам, прикажен преку призма на (в)љубена жена, со целата нејзина нежност и потреба за допир...

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата