Сега е најдолгото никогаш

Јосип Коцев

Антолог

0

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:70

Опис на книгата :Share

Сега е најдолгото никогаш би можела да се чита како љубовна поема, како поетска партитура во три става („Сега“, „Никогаш“ и „Најдолгото никогаш“). Кога ги читаме песните на Јосип Коцев, му се радуваме на поетското „сега и тука“, со леснотија доловено во секоја поетска слика. Речиси на секоја нова страница нè дочекува една убава стапица: сакаме пак да ја препрочитаме веќе прочитаната песна, но едновремено сакаме да свртиме и нова страница за да ја видиме следната, а се добива впечаток дека песните се прелеваат една во друга и како заедно да создаваат една поголема поетска синтеза. Затоа, оваа книга не е само стихозбирка (некаков збир и одбир на песни и стихови), туку заокружена поетска целина од педесетина песни. Владимир Мартиновски

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата