По трагата на белиот грифон

Стефан Марковски

Антолог

0

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:64

Опис на книгата :Share

Поетската книга „По трагата на белиот грифон“од Стефан Марковски претставува зрело остварување на млад автор. Во него се мешаат митологијата и современието, имагинарното и реалното, игриво обликувајќи ги постојните и непостојните светови. Петта поетска збирка на Марковски. Компилира 45 песни неподелени во циклуси. Комбинација на митологија, револуција, анархија, богови, земјени самовили и Недојдија. Дали митолошките суштества наоѓаат место во реалноста? Дали шетаат меѓу нас? Но само со „луцидна халуцинација“ можеме да ги забележиме и да ги почувствуваме. Марковски гради игрив облик на (не)постојните светови!

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата