Ние предметите

Жарко Кујунџиски

Антолог

0

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:120

Опис на книгата :Share

Џеси Блејз е Жарко Кујунџиски. Или Жарко Кујунџиски е Џеси Блејз. Затоа и песните се најмногу во оној препознатлив, урбан и љубовен стил. Но, ако внимателно читаме, ќе најдеме и стихови што како да се создадени во поетската работилница на Блаже Конески, Влада Урошевиќ, Рејмонд Карвер, Андре Бретон. Лидија Капушевска-Дракулевска вака вели: „Песните се одликуваат со мошне впечатливи поетски слики, неретко во еден манир сроден на надреалистичкиот, во смисла на очудување на реалното, игра со вообичаеното и со нашата рационална свест“.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата