Некој што вреди да умре

Питер Свансон

Сакам книги

2016

299 ден.

Цена на печатено издание: 420 ден.

Страници од печатеното издание:325

Опис на книгата :Share

Психолошка, напната приказна за една случајна средба што води до убиство и тоа низ низа неочекувани пресврти. На еден вечерен лет од Лондон до Бостон, Тед Северсон ја запознава мистериозната и привлечна Лили Кинтнер. По неколку пијалаци, можеби малку повеќе отколку што треба, двајцата практично непознати почнуваат да играат игра на кажување вистини, откривајќи интимни детали за себе. Тед зборува за неговиот брак и неговата сопруга Миранда, бидејќи е сигурен дека таа го изневерува. Но нивната игра наскоро станува мрачна кога Тед на шега нафрла дека би можел да ја убие Миранда за тоа што му го направила. Лили пак, без размислување му вели, „Би сакала да ти помогнам“.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата

[email protected]

Интересна!

[email protected]

Dobar triler