Шумската принцеза

Првољуб Лилчиќ

Антолог

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:144

Опис на книгата :Share

Делото „Шумската принцеза“ е роман бајка, кој од една страна може да се гледа како четиво историска фикција за создавањето на првото македонско кралство, обединето од неколку македонски кнежевства, а од друга – како прекрасна љубовна приказна меѓу принцот Оливер и неговата избраничка Оливера, која од сиромашна и скромна девојка ќе стане принцеза, па дури и кралица. Ова е роман за храброста, за праведноста, за гордоста, но и за искрената љубов, за чесноста, за среќата... Со прекрасните описи и со возбудливите дијалози, книгата е интересна како за постарите така и за помладите генерации читатели и претставува редок книжевен настан.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата