Зборовите немаат значење

Биљана Стојановска

Антолог

0

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:66

Опис на книгата :Share

„Треба да се има луцидност да се созерцне во секојдневјето, кое по својата природа е банално, и од него да се создаде мудрост. Кога би се барало од мене со една реченица да ја опишам книгата „Зборовите немаат значење“ од Биљана Стојановска, тоа би била мојата реченица. Пред вас имате сериозна книга од млад автор што многу ветува. Ваквите книги се вистинска реткост во македонската книжевна продукција. Ѓоко Здравески „Поезијата на Биљана Стојановска е длабок допир со ритуалноста на денот. Обичноста на објектите и нивната конкретна и вербална поврзаност со мигот и со телото на оној што пишува го исцртуваат топлиот амбиент на присуството на една широка љубов – љубов што живее во делбата пред да стане разделба и во припомнувањето пред да стане помнење“. Никола Маџиров

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата