Земја на љубовта

Одни Еир

Антолог

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:240

Опис на книгата :Share

Земја на љубовта е напишана во форма на дневник и опишува период од животот на главната хероина во кој таа е задлабочена во потрагата по место каде што припаѓа и каде што би се вдомила. Парадоксално, ова ја носи на различни патувања, физички и психички, низ времето и низ просторот, со цел да ги пронајде одговорите на прашањата што се однесуваат не само на неа туку и на целото човештво. Таа истражува различни начини на живот, се задлабочува во различни типови врски и размислува за својата поврзаност со семејството, со земјата и со нацијата. Се обидува да пронајде животна рамнотежа. Романот е добитник на Наградата за литература на Европската Унија во 2014 година и седум недели бил на листата на најпродавани книги. „Одни Еир ја доведува до совршенство оваа маргинална книжевна форма.“ Гунфорун Гудмундсдотир

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата