Дрво кое шепоти

Борис Митковски

Антолог

0

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:160

Опис на книгата :Share

Кога Исус му ги отвори очите на слепородениот за првата глетка, го праша – Што гледаш, овој му одговори – Ги гледам луѓето како дрвја. Тоа е и идејата на оваа книга, на овој наслов Дрво кое шепоти... „Сите негови хаику творби се всушност – богојавление, мал миг во кој срцето и умот го созерцуваат Бога, стануваат свесни за поврзаноста на нештата и за Оној кој ги создал. Во хаику творбите на Митковски, во навидум неповрзаните слики, се бара Он“. - Венко Андоновски

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата