Душевен санаториум

Дарко Ангеловски

Антолог

0

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:124

Опис на книгата :Share

Во својата книга Душевен санаториум поетот Дарко Ангеловски зборува за нештата што се неискажливи и непреведливи во зборови и што се скриени зад поимите. За тоа нешто што не е нешто, но не е ни ништо, и за хармонијата на непостоењето и на постоењето, за калемот на телото и душата, кои може да се разберат само емотивно, со чувствување. Во оваа книга нема да најдете рационалност бидејќи таа како таква не постои. Рационалност ќе најдете единствено во емоционалноста, односно во ирационалноста на емоционалното пресудување. Оваа книга ве води зад замислата на смислата на мислата, ве води кон едната и единствена вистина – Љубовта.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата