Емаус

Алесандро Барико

Антолог

0

119 ден.

Цена на печатено издание: 250 ден.

Страници од печатеното издание:144

Опис на книгата :Share

Авторот на Свила, Новеченто, Океан море, Пијанистот се појавува со книга што ја открива сета волшебност на италијанската харизматичност. Тие се четворица другари, таа, Андреа, една и единствена. Тие се членови на бенд, таа е прекрасна танчарка. Тие се мирни, таа бесна. Тие се уште тинејџери, таа е многу позрела од своите врсници. Сè што им е забрането, таа си го дозволува. Една пијана свирка во блиското гратче ќе ги доближи до вчера непристапната девојка. „Незаборавна книга потоната во поетичната страна на трагичната судбина и кршливоста.“ The Daily Beast

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата