Историја на порнографијата

Горан Трибусон

Антолог

0

249 ден.

Цена на печатено издание: 500 ден.

Страници од печатеното издание:512

Опис на книгата :Share

„Историја на порнографијата“ е прекрасна и топла приказна што го следи растењето на една група пријатели од нивните најрани денови до стапувањето во брак. Пред нашите очи паралелно изминуваат сите настани што биле важни за нив од 1950-тите до 1980-тите години – појавата на првите рок-плочи, долгите коси, увозните фармерки, љубовите, политиката и, на крајот, порнографијата, која е некаков изместен лајтмотив на целата книга. Трибусон е брилијантен во детаљот и во водењето на приказната, духовит во поставувањето на дијагнозите и сугестивен во оцените. Читателот во речениците на неговиот раскажувач ги чита сопствените коментари. Сите тие порано поинакви луѓе, успешни или неуспешни, почитувани или презрени, од своите животи го направиле спротивното од тоа што имале намера да го направат. „Да живееше во друга земја во светот, Трибусон ќе беше планетарно популарен.“ Тина Бабиќ

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата