Луксембуршката градина

Михал Ајваз

Антолог

119 ден.

Цена на печатено издание: 250 ден.

Страници од печатеното издание:170

Опис на книгата :Share

Пол е професор во една париска гимназија и се наоѓа пред период од животот во кој неговата омилена област, философијата, на неверојатен начин ќе се спои со светот на научната фантастика! На почетокот од распустот Пол по грешка ќе отчука еден збор на тастатурата, кој ќе стане причината за сите чудовишни пресврти во текот на летото. Погрешно напишаниот збор го движи низ интернет-лавиринтите, го носи до чуден фрагмент од фантастичен роман со непостоен јазик чиј автор е американски математичар. Во комбинација со романтични авантури, како и со низа случувања на работ од реалноста, авторот создава мистично-философска алегорија за една поразлична стварност. Љубовта и љубомората, омразата и помирувањето, на еден духовит начин ги поврзува со улогата на технологијата и науката во нашите животи. За романот „Луксембуршката градина“ Ајваз ја добива наградата „Магнезија литера“ за книга на годината за 2012 година.

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата