Нема друга

Јела Кречич

Антолог

199 ден.

Цена на печатено издание: 400 ден.

Страници од печатеното издание:368

Опис на книгата :Share

Оригинална и комична приказна за сложените човекови односи во современите времиња. По разделбата со долгогодишната девојка, Матјаж паѓа во тешка депресија. Но, по некое време, донесува одлука дека патот до нејзиното срце води преку друга врска. Односно врски. Но планот излегува позамрсен од тоа што очекувал. Тој тргнува на одисеја од „мувања“ на една вечер со редица девојки по познати места во Љубљана, но и од поранешна Југославија. Средбите и жените се најразлични, но Матјаж секогаш доаѓа до истиот заклучок: дека нема друга како бившата. Кречич создала метафора на љубовта во денешното општество, но и урнек на прикриен женомразец типичен за новиот милениум, кој ни го ставила на тацна. „Допадлив и по малку тескобен роман за вербата во љубовта во современото општество“. Букла

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата